Hoe het begon…

“In 2011 overleed mijn oma. Zij leed de laatste jaren van haar leven aan de Ziekte van Alzheimer. Het ziekteproces dat zij meemaakte, greep me aan. Deze ervaring bleef voor mij iets persoonlijks tot ik in 2016 een congres bijwoonde: ‘Het fitte brein’ met de sprekers Erik Scherder hoogleraar neurologie, Dick Swaab hoogleraar neurobiologie en voormalig topschaatser Ard Schenk. Dat was dat voor mij het kantelpunt waaruit het eerste idee voor Fitavie is voortgekomen.”

“De oproep van Erik Scherder aan de sportwereld om ‘iets nieuws’ te verzinnen voor die hele grote groep inactieve ouderen maar ook voor mensen met een vorm van dementie, heeft me enorm aan het denken gezet. Vanaf die dag werkte ik aan een concept om die groep te motiveren in beweging te komen. Uiteindelijk is dit idee uitgegroeid tot een product én bedrijf. Fitavie; bloeien door bewegen.”

Ronald van Tol – CEO Fitavie

Wat is het doel van Fitavie?

Fitavie is een beweegprogramma dat via een applicatie wordt aangeboden. De applicatie bloeien door bewegen heeft als doel de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. Alledaagse handelingen, in de thuissituatie, kunnen worden getraind met oefeningen die balans, kracht, vitaliteit, uithoudingsvermogen en de fijne motoriek bevorderen.

Voor wie is Fitavie?

Dit beweegprogramma is met name bedoeld voor ouderen, al dan niet met een vorm van dementie. Natuurlijk is bewegen sowieso van groot belang maar bewegen zelf is geen doel op zich maar een middel om fysiek en mentaal fit te blijven. Gebruikers zien en ervaren het nut en de zin ervan wanneer ze merken dat ze dankzij Fitavie hun vaste alledaagse activiteiten langer kunnen volhouden en vooral zelfstandig kunnen uitvoeren.

Hoe werkt Fitavie?

Fitavie draagt bij aan het zo lang mogelijk tegengaan van functieverlies van kracht, fijne motoriek, conditie en balans. Met andere woorden: in situaties wanneer er sprake is van onvoldoende lichaamsbeweging, ondersteunt Fitavie bij het behoud van fysieke kracht en effectieve coördinatie.

Wat kan Fitavie voor u betekenen?

De applicatie bloeien door bewegen van Fitavie draagt bij aan functiebehoud en functieversterking voor al uw dagelijkse activiteiten!

Heeft u vragen? klik dan hier om te ontdekken wat Fitavie voor u kan betekenen.

Fitavie is mede tot stand gekomen dankzij ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Economische Zaken.